Nieuws & Media

Home

Ryanair start tweede route naar Scandinavië!

Eindhoven, 24 november 2009

Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat het een nieuwe route opent van haar nieuwe Noorse basis in Oslo (Rygge) naar Eindhoven. Met als startdatum 10 maart 2010 zal Ryanair deze nieuwe route drie keer per week uitvoeren met een uiterst moderne en stille Boeing 737-800 met 189 stoelen. Oslo is naast Stockholm de tweede bestemming in Scandinavië die vanaf Eindhoven bereikbaar wordt. van naar vluchtnummer vluchtdagen v. a. RYG EIN FR 8507 di-do-za 12:00 13:55 EIN RYG FR 8508 di-do-za 14:20 16:15 Oslo is vanaf Rygge Airport makkelijk bereikbaar in slechts 40 minuten per bus of per trein. Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, is gelegen in een prachtige omgeving met mystieke bossen en de wereldberoemde fjorden. Oslo biedt in haar omgeving volop mogelijkheden voor wandelen en diverse wintersporten. De stad zelf, met haar half miljoen inwoners, biedt onder andere het Munch Museum, het Opera gebouw en de trendy wijken Grünerløkka en Grønland. Henrike Schmidt, Ryanair’s Sales & Marketing Manager voor Nederland: “Wij zijn erg verheugd om vandaag de tweede scandinavische route vanaf Eindhoven te kunnen aankondigen – na Stockholm, zal Oslo-Rygge vanaf 10 maart 2010 in ons netwerk worden opgenomen. Dit brengt het totaal aantal bestemmingen van Ryanair op Eindhoven op 15. Ryanair laat constant zien dat ze van de nood een deugd maakt en dus van de crisis een uitdaging maakt. Zonder meer is het schrappen van de ticketbelasting een belangrijke reden om in Nederland verder te groeien. Dit in tegenstelling tot landen waar de groei beperkt wordt door hoge belastingen op vliegtickets.” Fons Latour, Eindhoven Airport’s Manager Commercial Services & PR: “Oslo is geweldig! Belangrijk voor Eindhoven Airport omdat er een grote zakelijke en toeristische behoefte is vanuit de regio naar deze bestemming. En Oslo is belangrijk voor Eindhoven Airport omdat het, naast Stockholm, de tweede toegangspoort wordt tot Scandinavië.”

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country