Nieuws & Media

Home

Nieuwe route van Eindhoven naar Brno

Eindhoven, 9 juni 2011

Met als startdatum 16 December 2011, voegt Wizz Air Brno Tuřany Airport (BRQ) in Tsjechië toe aan haar bestemmingen bereikbaar vanaf Eindhoven Airport. De route tussen Brno en Eindhoven zal vanaf 16 december 2011 initieel tweemaal per week, op maandag en vrijdag, worden uitgevoerd met een moderne Airbus A320 met een capaciteit van 180 passagiers.

Brno is met haar 400.000 inwoners de tweede stad van Tsjechië en vormt het politieke, culturele en economische centrum van de Zuid-Moravische Regio, dichtbij het drielandenpunt met Oostenrijk en Slowakije. Brno heeft een goed geconserveerd centrum en staat bekend om haar grootse cultuur. Brno heeft een toonaangevende universiteit, een technische hogeschool en een conservatorium in haar midden. Brno heeft een actieve stedenband met de stad Utrecht.

‘‘Wizz Air heeft razendsnel haar marktpositie in Tsjechië vergroot. Op dit moment worden er 12 routes vanaf Praag en 2 routes vanaf Brno aangeboden. Ons succes moedigt ons aan om verder te groeien op luchthavens waar de luchthaven infrastructuur aanwezig is en die een markt hebben die verdere groei kan verdragen. Wij denken dat Brno uitstekende groeimogelijkheden biedt voor alle betrokken partijen. Passagiers hebben nu toegang tot aantrekkelijke tarieven en de lokale economie kan profiteren van de toenemende stroom aan zakelijke en toeristische reizigers.”

John Stephenson, Executive Vice President van Wizz Air

‘‘Wij zijn erg tevreden met de toevoeging van alweer de elfde bestemming van Wizzair aan het netwerk van Eindhoven Airport. Met Brno wordt nu ook de zuidoostelijke regio Moravië in Tsjechië bereikbaar voor zakelijke en toeristische reizigers uit heel Nederland en Noord-België”

Fons Latour, Hoofd Commerciële Zaken van Eindhoven Airport

De route naar Brno is voor Eindhoven Airport alweer de elfde bestemming die Wizzair vanaf de Brabantse luchthaven aan doet. Naast Brno zijn ook Vilnius, Gdansk, Warschau, Wroclaw, Katowice, Praag, Budapest, Bukarest, Belgrado en Sofia bestemmingen waar Wizzair vanaf Eindhoven Airport op vliegt. Voor Brno Airport is Eindhoven de derde bestemming van Wizzair, er wordt door Wizzair vanaf Brno ook gevlogen naar Londen en Rome.

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country