Nieuws & Media

Home

transavia.com start nieuwe lijndiensten vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven, 19 september 2012

Amsterdam / Eindhoven, 19 september 2012: transavia.com start vanaf volgend voorjaar vier nieuwe bestemmingen vanaf Eindhoven Airport: Kopenhagen, Madrid, Napels en Bologna.

Met de start van een verbinding naar Kopenhagen wordt voor het eerst de Deense hoofdstad bereikbaar vanaf Eindhoven Airport. Naast dat Kopenhagen een uiterst attractieve stad is voor de citybreaker met tal van toeristische bezienswaardigheden, staat Kopenhagen ook bekend als een van de meest duurzame steden van Europa met een prima economisch vestigingsklimaat. Life science, informatie technologie en research & development zijn de belangrijkste economische peilers van de stad. De stad die de charme van Spanje het beste uitstraalt, is ongetwijfeld Madrid. De tapas, de oorsprong van het rap gesproken Kastiliaans en de mooiste oude musea vindt u in deze Spaanse stad. Madrid is echt een grote stad, maar is toch gezellig en knus. Een mix van gezellige straatjes, heerlijke tapas en prachtige cultuur. Een geweldige stad, voor een heerlijke stedentrip maar ook voor een comfortabele zakenreis!

transavia.com gaat ook uitbreiden in Italië. Met een miljoen inwoners is Napels de op twee na grootste stad van Italië. Het is spectaculair gelegen – met het beroemde uitzicht op de baai van Napels en de bijzondere eilanden Capri, Ischia en Procida. De stad wordt in het oog gehouden door de Vesuvius, de vulkaan die in het jaar 79 voor Christus krachtig uitbarstte en de steden Pompeï en Ercolano bedolf. Vandaag zijn deze steden – die nu opgegraven zijn – getuigen van de pracht van het Romeinse rijk. Economisch gezien is Napels de vierde economie van Italië en is het een van de belangrijkste havens in het Middellandse Zee gebied.

Bologna is de culinaire hoofdstad van Italië: dé geboorteplaats van de pasta Bolognese. Daarnaast heeft de Middeleeuwse stad een prachtig centrum bestaande uit rode 'palazzi', de bijna 40 kilometer indrukwekkende arcadeboogjes en torens in Renaissancestijl. Naast een attractief toeristisch programma is Bologna een belangrijke universiteitsstad en is Bologna de Italiaanse stad met de grootste economische groei wat zich vertaald in de vestiging van prominente spelers in de industrie en dienstverlening.

De vier nieuwe bestemmingen worden allemaal vanaf begin april 2013 aangeboden. Kopenhagen, Madrid en Napels zullen 4x per week worden aangevlogen terwijl Bologna 3x per week zal worden aangevlogen. Alle vluchten van transavia.com worden uitgevoerd met uiterst moderne en comfortabele Boeing 737 Next Generation vliegtuigen.

Naast de vier nieuwe bestemmingen Kopenhagen, Madrid, Napels en Bologna vliegt transavia.com vanaf Eindhoven Airport ook lijndiensten naar Nice, Istanbul, Lissabon, Faro, Venetië, Barcelona, Valencia, Alicante, Malaga, Palma, Ibiza, Berlijn, Salzburg en Innsbruck.

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country