Nieuws & Media

Home

Wizz Air start nieuwe route Eindhoven – Cluj-Napoca

Eindhoven, 18 oktober 2012

Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat zij per voorjaar 2013 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Cluj-Napoca, de hoofdstad van de historische regio Transsylvanië in Roemenië.

De route van Eindhoven naar Cluj-Napoca zal 2x per week op maandag en vrijdag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A-320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 20 mei 2013.

Cluj-Napoca (kortweg Cluj) is met 400.000 inwoners een van de grotere steden in Roemenië. Cluj is een van de meest belangrijke centra in Roemenië op het gebied van onderwijs, cultuur, industrie en dienstverlening. De stad bezit onder andere de grootste universiteit van het land, de Babeş-Bolyai Universiteit, diverse nationale musea en ook de grootste commerciële bank van Roemenië. Volgens het Amerikaanse tijdschrift InformationWeek is Cluj in sneltreinvaart de technopolis van Roemenië aan het worden. Bezienswaardig zijn verder de 15e eeuwse kathedraal, resten van de stadsomwalling, de botanische tuinen van de universiteit en het paleis in barokstijl. Ook de omgeving van de stad is zeer de moeite waard.

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport inmiddels naar 15 bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa: Riga (Letland), Vilnius (Litouwen), Gdansk, Katowice, Wroclaw, Warschau (Polen), Praag, Brno (Tjechië), Budapest, Debrecen (Hongarije), Belgrado (Servië), Skopje (Macedonië), Bucarest, Cluj-Napoca (Roemenië) en Sofia (Bulgarije).

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country