Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport: Online radar-, geluid- en klachtensysteem live

Eindhoven, 27 mei 2013

Vanochtend is, door een druk op de knop door Klaas Kopinga (voorzitter BOW), Joost Meijs (algemeen directeur Eindhoven Airport) en Joost Helms (wethouder Mobiliteit, milieu, sport en evenementen), de website Samen op de hoogte live gegaan. Deze website stelt online informatie beschikbaar voor omwonenden over onder andere de gevlogen routes van en naar Eindhoven Airport op basis van radartracks, de relatieve positie van de vertrekkende en landende vliegtuigen ten opzichte van woonhuizen, de geluidproductie en het toesteltype. Tevens dient het systeem als een klantvriendelijke mogelijkheid voor het uiten van een klacht.

  Op voordracht van de omwonenden vereniging BOW en Eindhoven Airport is in juli 2012 aan de Alderstafel afgesproken dat zo snel mogelijk aan de omwonenden gedetailleerde informatie beschikbaar wordt gesteld over civiele vliegbewegingen. Onder verantwoordelijkheid van de gemeente Eindhoven, was een kleine werkgroep (Defensie, Eindhoven Airport, BOW, Gemeenten Eindhoven en Veldhoven) met de uitvoering van deze afspraak belast.

Voor meer informatie: www.samenopdehoogte.nl

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country