Nieuws & Media

Home

Drukste dag ooit op Eindhoven Airport

Eindhoven, 26 juli 2013

Eindhoven Airport zal vandaag naar verwachting een record van meer dan 14 duizend passagiers bereiken. Op deze drukste dag op de luchthaven worden er 44 vertrekkende vluchten en 44 aankomende vluchten afgehandeld. Vorig jaar verwerkte de luchthaven op de drukste dag bijna 13 duizend passagiers. Tevens is de prognose dat de maand juli voor een record zal zorgen van circa 365 duizend passagiers (in 2012 was het maandrecord bijna 332 duizend). In deze maand worden de meeste vluchten aangeboden op de bestemmingen Budapest, Alicante en Malaga. Vorig jaar werden de meeste passagiers in de maand juli vervoerd naar Budapest, Londen Stansted en Malaga.

In 2012 bevonden we ons nog midden in de bouwactiviteiten. Deze zomer kunnen we de passagiers ontvangen in de nieuwe terminal, een terminal die ingericht is op de groei. Zowel met de huidige terminal als met de personeelsbezetting zijn we goed voorbereid, ook tijdens de zeer drukke dagen. Mochten passagiers van de vroege vluchten de nacht voor hun vertrek willen overnachten op Eindhoven Airport, dan kan dat tegenwoordig ook sinds de opening van het Tulip Inn Eindhoven Airport hotel. Het hotel biedt de mogelijkheid van een comfortabele start van de vakantie”

Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport
192878 pers 4a469a original 1452782386
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country