Nieuws & Media

Home

transavia.com breidt verder uit op Eindhoven Airport

Eindhoven, 17 september 2013

transavia.com start vanaf volgend voorjaar rechtstreekse vluchten tussen Eindhoven Airport en de Griekse hoofdstad Athene. Daarnaast gaat transavia.com de wintervluchten naar Innsbruck in Oostenrijk uitbreiden naar de rest van het jaar.

De nieuwe bestemming Athene wordt vanaf medio april 2014 3x per week aangeboden. De bestaande bestemming Innsbruck zal na afloop van het winterseizoen doorgetrokken worden en zal in het zomerseizoen 2x per week worden aangeboden. Alle vluchten van transavia.com worden uitgevoerd met uiterst moderne en comfortabele Boeing 737 Next Generation vliegtuigen.

Met de start van een verbinding naar Athene wordt voor het eerst de Griekse hoofdstad bereikbaar vanaf Eindhoven Airport. Athene, de oudste stad van Europa, is meer dan goden, ouzo en de Acropolis. Met maar liefst 1200 archeologische plaatsen en tal van musea, waaronder het beroemde Nationaal Archeologisch Museum, komen cultuur- en oudheidliefhebbers zeker aan hun trekken. Maar Athene leeft niet alleen in het verleden, het is tevens een moderne metropool waar ruim 4 miljoen inwoners leven. De stad is tevens het economisch- en financieel centrum van Griekenland.

transavia.com gaat ook de bestaande winterdienst naar het Oostenrijkse Innsbruck doortrekken naar de rest van het jaar. Het Oostenrijkse Tirol wordt hiermee het hele jaar door bereikbaar vanaf Eindhoven Airport.

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6 miljoen passagiers in 2018. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 80 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country