Nieuws & Media

Home

Uitbreiding ISO 14001-certificering Eindhoven Airport

Eindhoven 19 december 2013

Eindhoven Airport N.V. heeft vandaag wederom het officiële ISO 14001-certificaat voor milieumanagement in ontvangst mogen nemen, deze keer betreft het een uitgebreidere certificering.

Eindhoven Airport hecht sterk aan een duurzame ontwikkeling van de luchthaven waarin groei van het aantal vliegbewegingen zo min mogelijk overlast voor de omwonenden en milieu veroorzaakt. Eindhoven Airport heeft gekozen voor een systeem dat voldoet aan de milieunorm ISO 14001, de wereldwijd geaccepteerde norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Het milieumanagementsysteem richt zich speciaal op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied, zoals vermindering energieverbruik.

In 2003 ontving Eindhoven Airport als eerste regionale luchthaven de ISO 14001-certificering. In 2013 is gekozen om een volgende stap te maken op het gebied van het milieumanagementsysteem en dat heeft geleid tot een uitbreiding van het systeem. Hetgeen betekent dat nu een aantal partnerbedrijven (Viggo handling, Viggo cleaning, restaurant Belvedair, Tulip Inn Eindhoven Airport en Shell) onderdeel uitmaken van de audit. Binnen de organisatie is hieraan hard gewerkt en door de intensieve samenwerking met deze partnerbedrijven van de luchthaven is de ISO 14001-certificering gerealiseerd.

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country