Nieuws & Media

Home

Ryanair start drie nieuwe routes vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven, 16 januari 2014

Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat zij per april 2014 drie nieuwe routes zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en het Zuid-Spaanse Murcia, het Griekse eiland Corfu en de Italiaanse stad Venetië (Treviso).

Murcia, de zevende stad van Spanje met 700.000 inwoners, ligt in het zuidoosten van Spanje. De van origine Moorse stad heeft een eeuwenoude historie die tot op de dag van vandaag nog steeds terug te vinden is. Murcia is naast een belangrijke universiteitstad ook een belangrijk economisch en toeristisch centrum met vooral veel voedsel- en wijn industrieën en natuurlijk de nabijgelegen kust met haar prachtige stranden. De route van Eindhoven naar Murcia zal 2x per week op woensdag en zondag worden gevlogen.

197309 murcia bcb27d large 1456931078

Corfu is een van die toeristische bestemmingen die altijd populair is geweest en dat ook altijd zal blijven. De beroemde Oostenrijkse keizerin Sissi heeft de weg gewezen: ze bezocht het eiland in 1861, werd er spontaan verliefd op en besloot er een zomerverblijf te bouwen. Het hedendaagse Corfu is een prachtig groen eiland in de Ionische Zee en staat vooral bekend om haar lieflijke strandjes en baaien en de prachtige hoofdstad Kerkyra met spoorbare invloeden uit de tijd van de Venetiaanse overheersing van het eiland. De route van Eindhoven naar Corfu zal 1x per week op vrijdag worden gevlogen.

197310 corfu cadc9c large 1456931092

Weinig steden spreken zo tot de verbeelding als Venetië. De grandeur van het historische centrum met haar vele waterwegen en historische bouwwerken heeft een betoverend effect op iedere bezoeker. Naast de overbekende toeristische waarde van de stad, is de regio rondom Venetië ook het economisch centrum van Noordwest Italië. De route van Eindhoven naar Venetië (Treviso) zal 3x per week op dinsdag, donderdag en zaterdag worden gevlogen.

197312 venetie 71f84f large 1456931151

Alle vluchten naar Murcia, Corfu en Venetië (Treviso) worden uitgevoerd met een uiterst moderne en stille Boeing 737-800 van Ryanair met 189 zitplaatsen.

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country