Nieuws & Media

Home

Wizz Air start 15e bestemming vanaf Eindhoven Airport: Poznan in Polen

Eindhoven, 27 maart 2014

Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat zij per juni 2014 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Poznań Lawica Airport, de luchthaven van de vijfde stad van Polen, Poznań.

De route van Eindhoven naar Poznań zal 2x per week op maandag en vrijdag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A-320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 20 juni 2014. Poznań is de 15e bestemming die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt.

De metropool Poznań is met haar 1,4 miljoen inwoners, waarvan er zo’n 600.000 in de stad zelf leven, een van de belangrijke centra voor handel, industrie, cultuur, sport, technologie en educatie van Polen. De stad heeft belangrijke handelsbetrekkingen met Nederland en met name ook met bedrijven uit Zuid-Nederland. Poznań heeft een rijke geschiedenis die ook vandaag de dag nog steeds volop tot uitdrukking komt in de vele monumenten en prachtige huizen die de stad rijk is.

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport naar de volgende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa: Riga (Letland), Vilnius (Litouwen), Gdansk, Katowice, Wroclaw, Poznań, Warschau (Polen), Brno (Tsjechië), Budapest, Debrecen (Hongarije), Belgrado (Servië), Skopje (Macedonië), Bucarest, Cluj-Napoca (Roemenië) en Sofia (Bulgarije).

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country