Nieuws & Media

Home

Wereldprimeur analysetool My Neighbourhood op Samenopdehoogte.nl

Eindhoven, 2 april 2014

Vanaf vandaag is het mogelijk om met My Neighbourhood, een analysetool, historische informatie op te vragen over het gebruik van Eindhoven Airport. Hierdoor is te zien hoe vaak vliegtuigen over een bepaald gebied zijn gevlogen en kan er meer detailinformatie opgevraagd worden over de geluidmetingen. Deze analysetool is wereldwijd nog niet eerder ingezet.

De website Samenopdehoogte.nl stelt online informatie beschikbaar voor omwonenden over onder andere de gevlogen routes van en naar Eindhoven Airport op basis van radartracks, de positie van de vertrekkende en landende vliegtuigen ten opzichte van woonhuizen en de geluidmetingen. Tevens dient het systeem als een klantvriendelijke mogelijkheid voor het indienen van een melding.

Handig aan My Neighbourhood is dat men er ook mee kan zien hoe vaak in een bepaalde richting wordt gevlogen en kan er per vliegpad ingezoomd worden om het gemiddelde aantal vluchten, dat per uur van dat vliegpad gebruik maakt, te bekijken. Ook kan per geluidmeetpaal ingezoomd worden op de detailgegevens van de geluidmetingen, waaronder het totaal aantal geluidregistraties per uur en de verdeling per uur per geluidniveau.

Aan de Alderstafel is besproken dat onder verantwoordelijkheid van de gemeente Eindhoven, een kleine werkgroep (Defensie, Eindhoven Airport, BOW, BMF, Gemeenten Eindhoven en Veldhoven) zich bezig houdt met de uitvoering van samenopdehoogte.nl.

Voor meer informatie: www.samenopdehoogte.nl

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country