Nieuws & Media

Home

Wizz Air kondigt nieuwe route aan tussen Eindhoven Airport en Timişoara

Eindhoven, 8 januari 2016

Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat zij per maart 2016 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Traian Vuia International, de luchthaven van de stad Timişoara in West Roemenië.

De route van Eindhoven naar Timişoara zal 3x per week op dinsdag, donderdag en zaterdag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 29 maart 2016. Timişoara is alweer de 18e bestemming die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt en de tweede nieuwe bestemming die Wizzair vanaf maart gaat vliegen, naast Lublin in Polen.

Timişoara is met haar 310.000 inwoners een van de grotere steden in Roemenië. De stad wordt ook wel ‘Klein Wenen’ genoemd door de aanwezigheid van veel prachtige en beeldbepalende gebouwen uit de Barok en tweede helft 19e eeuw. Timişoara is niet voor niets kandidaat-stad voor Europese Culturele Hoofdstad in 2021. Economisch gezien speelt de stad een belangrijke rol voor de automotive industrie, een aantal belangrijke toeleveranciers voor o.a. BMW, Volkswagen en Audi zijn in Timişoara gevestigd, maar bijvoorbeeld ook Continental AG die een grote bandenfabriek in de stad gevestigd heeft.

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport naar de volgende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa: Riga (Letland), Vilnius (Litouwen), Gdansk, Katowice, Wroclaw, Poznań, Warschau, Lublin (Polen), Brno (Tsjechië), Budapest, Debrecen (Hongarije), Belgrado (Servië), Tuzla (Bosnië-Herzegovina), Skopje (Macedonië), Bucharest, Cluj-Napoca, Timişoara (Roemenië) en Sofia (Bulgarije).

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6 miljoen passagiers in 2018. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 80 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country