Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport breidt terminal uit met nieuwe bagagehal

Eindhoven, 28 januari 2016

Eindhoven Airport is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe bagagehal. De nieuwe bagagehal wordt gebouwd aan de rechterzijde van de terminal, op de begane grond.

De eerste verdieping zal ingericht worden voor ondersteunende functies zoals kantoorruimtes.

Vanwege de verwachte groei van Eindhoven Airport de komende jaren, is het huidige bagagesysteem niet meer toereikend.

De bagagehal zal daarom worden uitgebreid en zal ruimte bieden aan een bagagesysteem met meer dan dubbele capaciteit. Het totale bruto vloeroppervlakte van de uitbreiding is bijna 5000 m2, waarvan de helft ruimte biedt aan het nieuwe bagagesysteem. De ingebruikname van de nieuwe bagagehal staat gepland voor het tweede kwartaal van 2017. De bouwwerkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2016.

194408 1468h,%202016 1 19,%203 d%20bagagehal fcd102 large 1453981320

De ruimte van de huidige bagagehal zal vervolgens, na ingebruikname van de nieuwe bagagehal in 2017, ingericht gaan worden voor passagiers toegankelijke operationele en commerciële ruimtes.  

Om geheel in lijn te blijven met de duurzaamheidambities van Eindhoven Airport zal deze aanbouw een gelijkwaardig energielabel krijgen als de terminal, namelijk het A+ label. Hiervoor zal onder andere gebruik worden gemaakt van led verlichting i.c.m. aanwezigheidsdetectie, isolerende beglazing en zonnepanelen.

berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6 miljoen passagiers in 2018. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 80 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country