Nieuws & Media

Home

Wizz Air opent 21e route vanaf Eindhoven Airport: Varna

Eindhoven, 15 december 2016 

Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat zij per juli 2017 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en de luchthaven van de stad Varna aan de Zwarte Zee kust in Bulgarije.

De route van Eindhoven naar Varna zal 2x per week op donderdag en zondag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 23 juli 2017. Varna is de 21e bestemming die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt en de tweede bestemming die Wizzair in Bulgarije gaat aanvliegen.

Varna is met haar 350.000 inwoners de derde stad van Bulgarije en de belangrijkste havenstad van het land. De omgeving van de stad is ook toeristisch zeer bekend met de prachtige Zwarte Zee stranden, ook wel de Goudkust genoemd. De Goudkust waarvan de legende vertelt dat gouden schatten ooit veranderd zijn in schitterend goudkleurig zand, herbergt naast Varna met haar mooie boulevard en talrijke winkeltjes en restaurants ook de aantrekkelijke badplaatsen Albana, Sveti Konstantin en Obzor.

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport naar de volgende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa:

  • Riga (Letland)
  • Vilnius, Kaunas (Litouwen),
  • Gdansk, Katowice, Wroclaw, Poznań, Warschau, Lublin (Polen)
  • Brno (Tsjechië)
  • Budapest, Debrecen (Hongarije)
  • Belgrado, Nǐs (Servië)
  • Tuzla (Bosnië-Herzegovina)
  • Skopje (Macedonië)
  • Bucharest, Cluj-Napoca, Timişoara (Roemenië)
  • Sofia en Varna (Bulgarije).
Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country