Nieuws & Media

Home

Wizzair verbindt Eindhoven Airport met Lublin in Polen

Eindhoven, 24 december 2015

Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat zij per maart 2016 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Lublin Airport, de luchthaven van de stad Lublin in Zuidoost Polen.

De route van Eindhoven naar Lublin zal 2x per week op maandag en vrijdag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 25 maart 2016. Lublin is de 17e bestemming die Wizzair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt.

Lublin is met zijn 350.000 inwoners een van de grotere steden in Polen en een belangrijk industrieel, wetenschappelijk, administratief en cultureel centrum. De stad heeft meerdere universiteiten waaronder de Katholieke Universiteit Lublin waar de voormalige Paus Johannes Paulus II aan verbonden is geweest. Daarnaast is Lublin een belangrijk centrum voor de kunst waaronder theater, dans, cabaret, musea, muziek en film. Het historische Old Town biedt schitterende kathedralen, imposante architectuur en monumenten als het kasteel van Lublin en de kapel van de heilige Drie-eenheid. Lublin is door de vooraanstaande website Tripadvisor voorzien van het predikaat ‘2015 Traveller’s Choice’ omdat het tot de 10 beste bestemmingen in Polen behoord.

Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport naar de volgende bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa: Riga (Letland), Vilnius (Litouwen), Gdansk, Katowice, Wroclaw, Poznań, Warschau, Lublin (Polen), Brno (Tsjechië), Budapest, Debrecen (Hongarije), Belgrado (Servië), Tuzla (Bosnië-Herzegovina), Skopje (Macedonië), Bucharest, Cluj-Napoca (Roemenië) en Sofia (Bulgarije).

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country