Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport behaalt ‘Airport Carbon Accreditation Level 2’

Eindhoven, 17 januari 2012

Eindhoven Airport heeft onlangs het tweede niveau bereikt van de Airport Carbon Accreditation van ACI EUROPE, de overkoepelende organisatie van Europese luchthavens.

Airport Carbon Accreditation’ onderzoekt en erkent de inspanningen die deelnemende luchthavens doen om de CO2 uitstoot te controleren en te beperken. Het programma bestaat uit vier niveaus welke ieder afzonderlijk beloond kunnen worden met een ‘Award’: Mapping, Reduction, Optimisation & Neutrality. Eindhoven Airport heeft het niveau ‘Reduction’ nu succesvol afgesloten.

Het eerste niveau ‘Mapping’ bestaat onder andere uit het in kaart brengen van de emissiebronnen binnen de operationele grenzen van de luchthaven, berekenen en bepalen van de CO2 footprint en het laten verifieren van de footprint door een derde partij. Het volgende niveau waar Eindhoven Airport zich nu op heeft gericht  is het ‘Reduction’ level welke bestaat uit het bewijzen van effectief CO2 management en het bewijzen van behaalde CO2 reducties.

De uiteindelijke ambitie van Eindhoven Airport is om uiterlijk eind 2014 het hoogste niveau van ‘Airport Carbon Accreditation’ behaald te hebben, waarmee dan de doelstelling uit het door de Tweede kamer geaccordeerde Aldersadvies zal worden bereikt.

The actions taken by Eindhoven Airport to reduce its own CO2 emissions speak volumes about how seriously they are treating the issue of climate change. Eindhoven is a fine example of a new breed of regional airport, one that seeks to be dynamic in each facet of its business, all part of a strategy to attract further direct investment in the region they serve. I sincerely congratulate Eindhoven Airport on advancing up a level of Airport Carbon Accreditation and on their ongoing proactive environmental activities.

Olivier Jankovec, Director General ACI EUROPE
Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country