Nieuws & Media

Home

Eindhoven, 27 mei 2017

Eindhoven Airport bevestigt dat vandaag omstreeks 18.50 uur een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 ingestort is. 

Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er slachtoffers zijn. 

De oorzaak van de instorting is momenteel nog niet bekend en wordt verder onderzocht.

Op het vliegveld was sprake van een stroomstoring als gevolg van de instorting. Hierdoor is tijdelijk het passagiersproces stopgezet, een aantal vluchten is met vertraging vertrokken. Inmiddels is het vliegverkeer en het passagiersproces weer op gang en het vliegveld is normaal bereikbaar.

Er is vandaag gewerkt in de aanbouw zijnde parkeergarage P1, maar alle partijen waren op het moment van instorten reeds vertrokken.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country