Nieuws & Media

Home

Update 29 mei 2017: Instorten van een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1

Eindhoven, 29 mei 2017

Op zaterdag 27 mei is om 18.50 uur een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 ingestort.

Het passagiersproces

Het afgelopen weekend en vanochtend hebben alle passagiers hun vlucht gehaald ondanks de gewijzigde verkeerssituatie. We merken dat passagiers juist extra vroeg aanwezig zijn in de terminal.

 

Auto’s geparkeerd op P1

Voertuigeigenaren/-houders van de auto’s die momenteel op parkeerterrein P1 geparkeerd staan, kunnen niet direct over hun auto beschikken. Zij kunnen contact opnemen met onze klantenservice op het telefoonnummer 0900 9505 of, indien men aanwezig is op de luchthaven, zich melden bij de informatiebalie. Daar zal uitleg gegeven worden over de vervolgprocedure.

 

Bereikbaarheid

Rondom de luchthaven zijn omleidingen ingesteld waardoor mogelijk extra drukte in de omgeving ontstaat. We adviseren de passagiers en bezoekers van de luchthaven hiermee rekening te houden en op tijd naar de luchthaven te komen. Voor een actueel overzicht van de gewijzigde verkeerssituatie:

Op diverse locaties zijn extra verkeersregelaars ingezet om de passagiers en bezoekers van de luchthaven te begeleiden.

Doordat een gedeelte van het voorterrein (waaronder parkeerterrein P1) is afgezet, is de kiss & ride strook verplaatst naar parkeerterrein P3. Daarnaast wordt er extra parkeercapaciteit gecreëerd, deze is gelegen achter de parkeergarage P4. De taxizone is verplaatst naar het parkeerterrein P2.

Openbaar vervoer

De bushaltes op de Luchthavenweg zijn verplaatst naar de hoek van de Freddy van Riemsdijkweg met de Luchthavenweg. Er worden servicemedewerkers ingezet om te assisteren. De bussen rijden volgens de normale dienstregeling.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country