Nieuws & Media

Home

Update 2 juni 2017: Instorten van een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1

Eindhoven, 2 juni 2017

Op zaterdag 27 mei is om 18.50 uur een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 ingestort.

Bereikbaarheid

In nauw overleg met de betrokken partijen zijn er optimalisaties doorgevoerd in de afwikkeling van het verkeer rondom de luchthaven, met name op het gebied van routing, bewegwijzering en verkeerslichten. We merken dat passagiers, ondanks de gewijzigde verkeerssituatie, op tijd de luchthaven kunnen bereiken. Voor een actueel overzicht van de gewijzigde verkeerssituatie:

Parkeren

Parkeerterrein P4 is met het oog op de ontstane situatie uitgebreid met ongeveer 800 plekken en hier wordt vanaf donderdag 1 juni gebruik van gemaakt. De tijdelijke kiss & ride strook op P3 biedt een gratis parkeermogelijkheid voor halen en brengen aan de kant van de Jan Hilgersweg. Dezelfde faciliteit is vanaf donderdag 1 juni in gebruik genomen aan de andere zijde van de luchthaven bij P7 aan de kant van de Spottersweg.

Auto’s geparkeerd op P1

Vanochtend is, in overleg met de betrokken instanties, begonnen met het verwijderen van de voertuigen die momenteel geparkeerd staan in de veiligheidszone van de parkeergarage op P1. Deze voertuigen worden overgebracht naar een andere locatie in de buurt van de luchthaven. De betreffende voertuigeigenaren/-houders worden op de hoogte gesteld van de instructies met betrekking tot het ophalen van hun voertuig en de vervolgprocedure.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country