Nieuws & Media

Home

Reactie op persconferentie Ryanair van 6 juli 2017

Eindhoven, 6 juli 2017

Tijdens een persconferentie van Ryanair op 6 juli jongstleden heeft de luchtvaartmaatschappij aangekondigd een aantal nieuwe bestemmingen vanaf Eindhoven Airport niet te starten en frequenties van enkele bestaande routes niet te verhogen in verband met het niet kunnen verkrijgen van de daarvoor benodigde slots.

Eindhoven Airport houdt zich vanzelfsprekend aan de afspraken die zijn gemaakt met de omgeving welke verankerd zijn in de huidige vergunning en kan daarom niet de volledige vraag van de luchtvaartmaatschappij en de regio faciliteren.

Hoewel Ryanair niet de door haar gewenste groei kan realiseren op Eindhoven Airport zijn we wel blij dat er nog steeds nieuwe bestemmingen zoals Edinburgh, Kiev, Lviv en Thessaloniki door Ryanair worden toegevoegd aan het bestemmingennetwerk van Eindhoven Airport.

Bovenstaande ontwikkeling doet geen afbreuk aan de eerder gepubliceerde jaarprognoses welke neerkomen op een groei van 11% in passagiers en 10% in vliegbewegingen ten opzichte van 2016.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country