Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport plant nieuwe terminal voor 2005

Eindhoven, 7 juni 2004

Het toenemend aantal passagiers op Eindhoven Airport maakt een ruimer luchthavengebouw op korte termijn noodzakelijk. Daarom start de luchthaven komend najaar met de bouw van een compleet nieuwe terminal die zowel in hoogte als in oppervlakte binnen het bestaande bestemmingsplan valt.

De nieuwe terminal is 7700 m² groot en geschikt voor 1,2 miljoen passagiers. (De prognose voor 2004 is 650.000 passagiers). De begane grond is bestemd voor operationele luchthavenfaciliteiten en horeca en retail voor de gebruikers. Op de eerste verdieping komen kantoren. Grenzend aan de nieuwe terminal komt een parkeergarage met 400 parkeerplaatsen.

 

Het nieuwbouwplan is een aanpassing van het Definitieve Ontwerp wat al enige tijd gereed was. In tegenstelling tot het Definitieve Ontwerp krijgt de nieuwbouw geen hotel, verhuurbare kantoren en parkeerkelder. Het oorspronkelijke Definitieve Ontwerp valt iets buiten het bestemmingsplan en loopt daarom procedurele vertraging op. Wanneer er vanuit overheidswege meer bekend is omtrent externe veiligheid wordt gekeken naar verdere uitbreiding.

 

De nieuwe terminal is een samenwerkingsverband tussen Constellation KCAP en de Bever NACO en vergt een investering van € 19 miljoen.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country