Nieuws & Media

Home

Young Eagles Dag Eindhoven Airport

Eindhoven, 14 juli 2004

Op 15 juli a.s. organiseert Eindhoven Airport voor de eerste keer een “Young Eagles Dag” (YED) voor 186 leerlingen van groepen 7/8 van 8 basisscholen in Eindhoven en aangrenzende gemeenten. Op deze dag leren zij meer over de luchtvaart door middel van korte presentaties en demonstraties en worden zij in de gelegenheid gesteld een 15 minuten durende rondvlucht boven hun gemeente te maken. In de weken voorafgaand aan deze dag hebben de leerlingen zich in het thema luchtvaart verdiept door middel van speciaal ontworpen lespakketten.

 

De YED is ontstaan als een recordpoging om voor 17 december 2003 (100 jaar luchtvaart) 1 miljoen kinderen van circa 11/12 jaar wereldwijd hun luchtdoop te geven. Vanwege het grote succes van dit evenement is besloten om ook na het vestigen van dit wereldrecord door te gaan met de Young Eagles dagen.

 

De YED op Eindhoven Airport wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van verschillende organisaties. Hoofdsponsoren zijn Denim Air en KLM Cityhopper die de rondvluchten uitvoeren en Shell Aviation die de brandstof ter beschikking stelt.

 

Aan de YED op Eindhoven Airport werken verder belangeloos mee de Vliegbasis Eindhoven, Eindhoven Handling, restaurant Belvedair, de Vereniging Vrienden Eindhoven Airport, KLM Exel, Prened, de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst afdeling Douane, fotografe Annie van Schaijk, de Eindhovense Aero Club motorvliegen, Party Rent Service, InterImage en BBA.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country