Nieuws & Media

Home

Ryanair start nieuwe lijndienst Eindhoven – Dublin

Vierde nieuwe Ryanair bestemming in minder dan een jaar

Eindhoven, 2 februari 2005

Ryanair start vanaf dinsdag 19 april a.s. met een dagelijkse lijndienst Eindhoven– Dublin. Voor deze route wordt een nieuwe Ryanair Boeing 737-800 ingezet met een capaciteit voor 189 passagiers.

De activiteiten van Ryanair op Eindhoven Airport zijn in een stroomversnelling gekomen. In april 2002 is Ryanair begonnen met een dagelijkse vlucht naar Londen Stansted. Inmiddels is het aanbod uitgebreid met een tweede dagelijkse vlucht naar Londen en dagelijkse vluchten naar Barcelona-Gerona, Rome en Milaan (eerste vlucht op 25 februari 2005). Met ingang van 19 april komt hier de dagelijkse route naar Dublin bij. Ryanair verwacht op deze route 80.000 tot 100.000 passagiers te vervoeren wat een enorme economische stimulans voor de regio betekent.

Wij zijn ervan overtuigd dat de vlucht naar Dublin het net zo goed zal doen als de andere Ryanair routes vanaf Eindhoven. De uitbreiding wordt gerealiseerd binnen de in de Regionale Overeenkomst gemaakte afspraken. Conform de wensen van de omgeving wordt de vlucht naar Dublin uitgevoerd met een Boeing 737-800, een modern en geluidsarm toestel. Eindhoven Airport vervult in toenemende mate een belangrijke rol in Zuidoost Brabant; de bereikbaarheid van de regio neemt toe evenals het aantal arbeidsplaatsen. En dat alles in samenspraak met de omgeving, dat is uniek in Nederland.

Bart de Boer, algemeen directeur Eindhoven Airport N.V.

Boek nu een enkele reis Eindhoven-Dublin vanaf €29,99 inclusief belasting op www.ryanair.com

Vluchtschema:

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country