Nieuws & Media

Home

Persreactie Eindhoven Airport op berichtgeving ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: Eindhoven Airport proeftuin voor duurzame ontwikkeling luchtvaart

Eindhoven, 13 juli 2018

Eindhoven Airport kan zich volledig vinden in de gekozen aanpak voor het vervolgproces. De proefcasus biedt een unieke kans om vanuit de innovatiekracht van deze regio samen met alle stakeholders te gaan laten zien dat we in Nederland op een slimme en duurzame manier met luchtvaartontwikkeling kunnen omgaan.

Het gaat er in het huidige tijdsgewricht om of we met elkaar kunnen komen tot een toekomst voor de luchtvaart waarin economische ontwikkeling en een gezonde leefomgeving hand in hand gaan in plaats van telkens te vallen in een ééndimensionale discussie over wel of niet meer vliegbewegingen. Eindhoven Airport ondersteunt deze uitgangspunten van harte en draagt graag bij aan het succesvol laten zijn van deze belangrijke maatschappelijke missie. 

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country