Nieuws & Media

Home

Ryanair sluit thuisbasis op Eindhoven Airport

Vandaag heeft Ryanair bekend gemaakt de thuisbasis op Eindhoven Airport vanaf 5 november te sluiten gedurende het winterseizoen tot eind maart 2019. Vluchten van en naar Eindhoven Airport zullen dan zo veel mogelijk vanuit het buitenland worden uitgevoerd. Voor komend winterseizoen zouden drie Ryanair toestellen gestationeerd zijn op Eindhoven Airport. Er staan van eind oktober tot eind maart gemiddeld per dag ca. 45 vluchten van en naar Eindhoven Airport gepland. Naar verwachting zal het grootste deel, circa 80-85%, van deze vluchten normaal worden uitgevoerd. Het sluiten van de basis van Ryanair komend winterseizoen betekent het verlies van ca. 100 tot 150 Ryanair banen op Eindhoven Airport.

“De vluchten die gepland staan voor het winterseizoen zullen grotendeels normaal worden uitgevoerd dus de schade voor Eindhoven Airport blijft beperkt. Binnen de context van dit nieuws kunnen we daar tevreden mee zijn”, zegt Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport NV, “maar dit is natuurlijk geen goed nieuws voor de werkgelegenheid op Eindhoven Airport. Wij hopen echt voor het betrokken Ryanair personeel dat zij elders gestationeerd kunnen worden.”

Voorlopig geldt de sluiting van de basis van Ryanair alleen voor het winterseizoen. Voor de wat langere termijn verwacht Eindhoven Airport dat de vermindering van het aantal vluchten van Ryanair, hetzij door Ryanair zelf, hetzij door andere luchtvaartmaatschappijen, weer wordt opgevuld. De vraag naar vliegverkeer vanuit Brainport en de bredere regio blijft zich ontwikkelen en er is voldoende belangstelling van andere luchtvaartmaatschappijen.  

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country