Nieuws & Media

Home

Rapport Onderzoeksraad voor Veiligheid gepubliceerd

Vandaag heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn rapport uitgebracht naar aanleiding van het onderzoek naar de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport op 27 mei 2017. Los van de technische oorzaak van de gedeeltelijke instorting, concludeert de OvV dat (constructieve) veiligheidsrisico’s in het bouwproces onvoldoende worden beheerst en komt met aanbevelingen voor de sector om hierin verbetering te brengen.

“Wij zijn ons zeer bewust van de betekenis van het incident van 27 mei 2017 en de mogelijke gevolgen. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen en kunnen we het incident daarom beschouwen als een wake-up call. Het rapport bevat, naast de technische oorzaak van dit specifieke incident, een breed scala aan relevante inzichten die de bouwketen als geheel zullen helpen dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen”, zegt Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport NV. Hij vervolgt: “Een goed contract is nog geen garantie voor een veilige uitvoer, zo bewijst dit incident. De vele partijen die betrokken zijn bij de realisatie van een (parkeer)gebouw kunnen de juridische verantwoordelijkheden aan de voorkant nog zo helder met elkaar afgesproken hebben, uiteindelijk moet een gebouw gewoon blijven staan. Dat lijkt een open deur, maar het betekent dat op alle betrokken partijen ook tijdens de uitvoer de verantwoordelijkheid rust om het thema (constructieve) veiligheid strak te regisseren en elkaar tijdens de uitvoer te blijven aanspreken op ieders verantwoordelijkheden. Uiteindelijk hebben we van opdrachtgever tot hoofdaannemer tot de vele toeleveranciers, adviseurs en onderaannemers allemaal een rol in het neerzetten van een veilige parkeergarage. We gaan het rapport in detail bestuderen en de leeropgave die de OvV aan de bouwsector meegeeft intern bespreken. Wij zullen als opdrachtgever van volgende bouwprojecten onze bijdrage leveren aan de noodzakelijke verbetering om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.”.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country