Nieuws & Media

Home

Minder sterke groei Eindhoven Airport in 2018

Eindhoven, 8 januari 2019. Met een kleine 6% stijging in aantallen vliegbewegingen groeide Eindhoven Airport minder hard dan de jaren ervoor, terwijl het aantal bestemmingen is toegenomen tot 82 in 2018. Het aantal passagiers groeide in 2018 met 9% harder dan het aantal vliegbewegingen. Al eerder werd besloten de groei van het aantal vliegbewegingen te matigen naar ongeveer 5% voor 2019 en 2020.

Van kwantiteit naar kwaliteit

Met deze cijfers komt een einde aan een periode van sterke groei in vliegbewegingen op Eindhoven Airport. Volgens de luchthaven past dit bij het huidige tijdsgewricht. “Groei is geen doel op zich. Het is tijd om ons meer te richten op kwaliteit en innovatie”, zegt Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport NV. Hij vervolgt: “In samenspraak met omwonenden en alle knappe koppen in Brainport Eindhoven kunnen we werken aan een slimme en duurzame luchtvaartontwikkeling die aansluit bij de sociaal-economische ontwikkeling van de regio. Onze visie is duidelijk maar hierbij ligt niet alleen een verantwoordelijkheid voor de luchthaven. De hele luchtvaartsector is aan zet. Dus ook  luchtvaartmaatschappijen, vliegtuigbouwers én de overheid om ervoor te zorgen dat we kunnen gaan sturen op de gewenste kwaliteit.”

 

Bestemmingen

In 2018 kon vanaf Eindhoven Airport naar 82 bestemmingen worden gevlogen. Nieuw in 2018 waren onder andere Bratislava, Wenen en Moskou. De populairste bestemmingen vanaf Eindhoven in 2018 waren Alicante, Faro, Boedapest, Londen Stansted en Málaga.

 

Cijfers

Over geheel 2018 heeft Eindhoven Airport een groei van 9% gerealiseerd tot 6,2 miljoen passagiers (2017: 5,7 miljoen passagiers). Het aantal vliegbewegingen kwam in 2018 uit op 38.642, een kleine 6% meer dan in 2017 (2017: 36.470). De passagiersgroei is het gevolg van meer bestemmingen, frequentieverhogingen en een toename van de bezettingsgraad per vlucht. De gemiddelde bezettingsgraad over het hele jaar steeg van 155 passagiers per vliegtuig naar 160,2.  

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country