Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport vanaf augustus verbonden met Georgië

Wizz Air vliegt vanaf augustus drie keer per week vanaf Eindhoven Airport naar de Georgische stad Kutaisi. Naast de verbinding met Tiblisi (vanaf Amsterdam), is dit de tweede directe verbinding tussen Nederland en Georgië. De lijndienst is vanaf nu te boeken via de website van Wizz Air.

Kutaisi is de tweede stad van Georgië, een Zuid-Europees land. Het is het bestuurlijk centrum van de westelijke regio Imereti. De stad heeft ongeveer 200.000 inwoners. Vanuit Brainport Eindhoven wordt  de verbinding onderhouden op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Volgens Flip Estourgie, commercieel directeur van Eindhoven Airport, is Georgië de laatste jaren in trek bij reizigers uit de Benelux. Daarnaast is het ook een handelspartner en weten Nederlandse ondernemers Georgië steeds beter te vinden. De nieuwe lijndienst kwam tot stand door een uitbreiding van de basis van Wizz Air in Georgië, met een derde Airbus A320.

Naast Eindhoven zijn Charleroi, Bari, Kopenhagen, Bazel-Mulhouse-Freiburg en Tallinn nieuwe bestemmingen die vanaf Kutaisi worden aangevlogen.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country