Nieuws & Media

Home

Samenwerken aan aantrekkelijker maken van luchthavengebied

303639 20190207 gemeente eindhoven 008 8520 2a3c07 large 1550138978

(vlnr: Joost Meijs (directeur Eindhoven Airport), Elies Lemkes (directielid Flight Forum BV), Monique List (wethouder Mobiliteit gemeente Eindhoven), commandant Harold Boekholt (Vliegbasis Eindhoven). De vertegenwoordiger van de provincie ontbreekt op de foto.)

Het gebied rondom Eindhoven Airport moet aantrekkelijker en beter bereikbaar worden. Dat vinden Eindhoven Airport, vliegbasis Eindhoven, Flight Forum, provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven. Ze gaan samen plannen maken om dat te realiseren.

Het gebied tussen Eindhoven Airport, Flight Forum, vliegbasis Eindhoven en het Beatrixkanaal is aan vernieuwing toe. Het wordt dagelijks gebruikt door duizenden mensen en het is de entree voor bezoekers van Brainport en passagiers van Eindhoven Airport. In opdracht van de vijf partijen worden in drie workshopbijeenkomsten plannen ontwikkeld. Dat gebeurt samen met de gebruikers van het gebied, ondernemers en belanghebbenden. In de bijeenkomsten worden diverse scenario's ontwikkeld die worden onderzocht door de lokale gemeenschap. Doel is te komen tot een plan dat aansluit bij hun wensen. Bij het maken van het plan voor de vernieuwing worden ook zaken als duurzaamheid, innovatie en bereikbaarheid meegenomen. De uitkomsten van de workshopbijeenkomsten vormen de basis voor de ontwikkelingsvisie die de partijen in april vaststellen. De visie wordt de leidraad voor de toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen. Het traject voor de vernieuwing van het gebied loopt parallel aan de Proefcasus Eindhoven Airport onder leiding van verkenner Pieter van Geel. Onderling worden resultaten uitgewisseld.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country