Nieuws & Media

Home

TU/e en Eindhoven Airport gaan samenwerken

De TU/e en Eindhoven Airport gaan samenwerken. Ze gaan zich de komende periode onder meer richten op het verder optimaliseren van luchthavenprocessen. De samenwerking ging donderdag 28 februari officieel van start. Het bundelen van de krachten en expertise past bij de kwaliteitsslag die Eindhoven Airport maakt. Zo worden de luchthavenprocessen verbeterd waardoor de reiziger nog beter wordt bediend. Daarnaast legt Eindhoven Airport met de samenwerking de verbinding met belangrijke partijen in de regio. Kennis en ervaring van beide partijen worden gedeeld.

305233 samenwerking%20tue%20en%20eindhoven%20airport 6d88d1 large 1551430687

De eerste concrete stap in de samenwerking is een project waarin vijf studenten van de TU/e /SURE Innovation gaan onderzoeken hoe Eindhoven Airport de doorstroom van de verschillende passagierstypen, wachtend voor de securitycheck,  op een innovatieve manier en gebruikmakend van de nieuwste technologieën gemakkelijker en sneller kan maken. Het project duurt tien weken. Doelstelling is dat de resultaten in de praktijk worden toegepast. De studenten studeren Psychology & Technology, Human Technology Interaction, Industrial design, Operational Management & logistics en Innovation Management. 

TU/e SURE Innovation en Eindhoven Airport zijn trots op de samenwerking. Steef Blok, directeur Innovatie TU/e: “Wij gebruiken Eindhoven Airport als proeftuin om kennis door te ontwikkelen tot producten en diensten. Hierdoor doen wij nieuwe kennis op.” Joost Meijs, directeur Eindhoven Airport, ziet de samenwerking vooral als de concrete uitwerking van de kwaliteitsslag die de luchthaven maakt. “We maken een verbeterslag in onze luchthavenprocessen en we zoeken nadrukkelijk de verbinding met iconen uit de omgeving zoals de TU/e.”

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country