Nieuws & Media

Home

Leren op de luchthaven: juniorendag op Eindhoven Airport

306578 juniorendag%202019 3 b63341 large 1552665670

Op de sirene drukken, achter het stuur van een pushback zittenen een snelcursus brandblussen. Kinderen van medewerkers waren vandaag te gast op Eindhoven Airport voor een onvergetelijke juniorendag op de luchthaven. Als praktische oplossing voor de landelijke stakingsdag in het onderwijs, namen een zestal collega’s het initiatief om kinderen rond te leiden op zowel land- als airside.

Viggo liet zien hoe je vliegtuigen binnenhaalt en hoe de-icing werkt. Ook mochten kinderen in een pushback zitten en stegen ze met de SideBull Ambulift letterlijk tot grote hoogte. Naast deze leuke activiteiten op het platform, bracht de club een bezoek aan de Luchtmacht, waar de jongens en meisjes de brandweer in actie zagen en zelfs in een F-16 mochten zitten. De luxe privéjets bij ASL werden ook van dichtbij bewonderd. De marechaussee sloeg ’s middags de grootste durfals nog in de boeien voordat een afsluitend rondje chips en cola op tafel in het kantoor stond.

Een impressie van de Juniorendag vind je vandaag ook als story of verhaal ook terug op de Instagram en Facebook kanalen van Eindhoven Airport.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country