Nieuws & Media

Home

Wizz Air verduurzaamt vloot, dagelijks met nieuwe A321 NEO van Eindhoven Airport naar Budapest

308253 20190401 eindhovenairport wizzair neo 0008  575a38 large 1554108244

De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air vliegt vanaf nu dagelijks met de duurzame Airbus A321 NEO naar Budapest. Met de aanschaf van dit vliegtuig geeft Wizz Air de aftrap voor de vlootvernieuwing en verduurzaming daarvan op Eindhoven Airport. Het nieuwe vliegtuig vervangt de Airbus A321 CEO van Wizz Air. De A321 NEO stoot per vlucht zo'n 43 procent minder stikstofmonoxide/stikstofdioxide uit dan de A321 CEO. Daarnaast is het toestel circa 40 procent stiller dan zijn voorganger. Het is ook duurzamer dan de huidige vliegtuigen van Wizz Air. Zo is het kerosineverbruik per vlucht ongeacht de bestemming zo’n zestien procent lager dan de A321 CEO. Wizz Air voert in 2019 vanaf Eindhoven Airport zo’n 700 vluchten uit met het nieuwe toestel. Dat is een kleine tien procent van het totaal aantal vliegbewegingen dat Wizz Air in 2019 op Eindhoven Airport uitvoert. Het nieuwe toestel telt 239  plekken. Dat is 9 meer dan in de A321 CEO.

Jozsef Varadi, CEO van Wizz Air: “We zijn er van overtuigd dat de NEO een gamechanger is voor Wizz Air. Het toestel verbruikt fors minder kerosine en heeft een grotere passagierscapaciteit. Dat is efficiënter en duurzamer.”

De verduurzaming van de vloot past bij de ambitie van Eindhoven Airport om te verduurzamen. Naar verwachting komen in 2019 meer vliegtuigmaatschappijen met schonere en duurzamere vliegtuigen naar Eindhoven Airport.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country