Nieuws & Media

Home

Aan de slag met interactieve installaties bij Eindhoven Airport

317980 mobilitue%20 %20team%20tue%20%284%29 622b7b large 1560247794

Foto: Max Kneefel.

Reizen door de tijd langs verschillende gebeurtenissen omtrent vervoer in Eindhoven. Fietsen en voertuigen uit het verleden en het heden aan je voorbij zien trekken zoals de trekschuit over het Eindhovensch Kanaal. Dat en nog veel meer kan met de ‘Bike to the Future’; een interactieve installatie van TU/e-studenten die vanaf donderdag 13 juni is te zien in de terminal van Eindhoven Airport. Belangstellenden kunnen van 13 tot 16 juni met twee installaties aan de slag. Leren door te doen en de geschiedenis en verhalen over Eindhoven en de regio naar boven brengen, zijn belangrijke doelstellingen van het project Museum door de Stad waaraan Eindhoven Airport meewerkt.

Naast de ‘Bike to the Future’ wordt in de terminal ook een interactieve spelautomaat opgesteld. Met deze zogenaamde Coöperatie Installatie van Mies Loogman moeten belangstellenden samenwerken om het spel te spelen. Ze testen hun kennis en vergaren kennis over uitvindingen omtrent vervoer die in Eindhoven zijn gedaan. Door vragen goed te beantwoorden wordt het rad in werking gesteld. De installatie presenteert tien innovaties van vroeger tot nu, sommige succesvol en andere hun tijd (te) ver vooruit.

Initiatiefnemer van het project is het Eindhoven Museum dat met Museum door de Stad drie jaar lang letterlijk door de stad trekt en tal van interactieve installaties toont op de meest uiteenlopende plekken. Telkens gaan vijf ontwerpers aan de slag met het ontwikkelen van een interactieve installatie. Per periode wordt gekozen voor een van de vier thema’s.

317979 mobilitue%20 %20team%20tue%20%285%29 6e1c18 large 1560247794

Foto: Max Kneefel.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country