Nieuws & Media

Home

CO2-uitstoot op luchthavens naar nul: Eindhoven Airport ondertekent Europese overeenkomst

320936 aci%20e%20netzero2050%20commitment 26june2019 68e0a6 large 1561552779

Eindhoven Airport heeft vandaag een Europese overeenkomst ondertekend om de uitstoot van CO2 van luchthavens terug te brengen naar nul. Tijdens het jaarlijkse ‘ACI Europe Congress’ op Cyprus ondertekenden in totaal 194 luchthavens uit 24 Europese landen het NetZero2050-besluit om deze reductie uiterlijk in 2050 te realiseren. De collectieve belofte betekent een belangrijke stap in de klimaatacties door de Europese luchthavenindustrie.

De ambitie van Eindhoven Airport reikt verder dan de afspraak in het besluit. De luchthaven in de Brainportregio acht het haalbaar om de CO2-uitstoot op de luchthaven al in 2030 terug te brengen tot nul. Hiertoe heeft de luchthaven al ingezet op het gebruik van groene elektriciteit en groen gas. De volgende stap is het verduurzamen van de mobiliteit op de luchthaven.

Eerder deze week heeft de luchthaven voor de zesde keer op rij het hoogste niveau (Neutrality’) van het Airport Carbon Accreditation programma van ACI Europe behaald. Dit keurmerk bevestigt dat Eindhoven Airport al CO2-neutraal opereert, als opmaat naar een emissieloze luchthaven.

 

Met het vandaag genomen besluit op Cyprus besparen de deelnemende Europese luchthavens in totaal 3,46 miljoen ton CO2 per 2050. Het besluit is bekrachtigd door het UNFCCC, het klimaatagentschap van de Verenigde Naties.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country