Nieuws & Media

Home

Aantal vliegbewegingen in eerste helft van 2019 in lijn met aangekondigde matiging

Het aantal passagiers op Eindhoven Airport komt in de eerste zes maanden van dit jaar op ruim 3,18 miljoen. Dit betekent een stijging van 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, bijna 2,93 miljoen. Het aantal vliegbewegingen steeg in deze periode met 7% tot 19.854 (eerste helft 2018: 18.585). Dat blijkt uit de cijfers over de eerste half jaar van 2019.

De vluchten van en naar Eindhoven Airport kenden een hogere gemiddelde bezettingsgraad. Deze ging van gemiddeld 158, in de eerste helft van 2018, naar 160,3 in dezelfde periode van dit jaar. Tevens is het aantal bestemmingen sinds de tweede helft van 2018 van 78 toegenomen tot 89. Voor de Brainportregio zijn in deze periode onder andere de volgende bestemmingen bereikbaar geworden vanaf de Eindhovense luchthaven: Moskou, Wenen en Istanbul.

Naar verwachting komt het aantal vliegbewegingen over heel 2019 op 41.200 (2018: 38.600). In 2018 telde Eindhoven Airport 6,2 miljoen passagiers. Dat aantal komt in 2019 naar verwachting uit op 6,7 miljoen.

Roel Hellemons, algemeen directeur van Eindhoven Airport: “Eindhoven Airport heeft eerder aangekondigd om in 2019 en 2020 de groei te matigen en niet de maximaal toegestane capaciteit te benutten. In plaats daarvan koos de luchthaven voor meer kwaliteit en een ontwikkeling die in balans is met de directe omgeving. De prognose van het aantal vliegbewegingen voor 2019 laat zien dat we op de goede weg zijn. Daarnaast begint ook de vraag naar meer kwalitatieve bestemmingen, zoals hoofdsteden en economische centra, zichtbaar te worden in de spreiding van ons netwerk. Een groeiende regio als Eindhoven is gebaat bij een goede bereikbaarheid en ontsluiting. In samenspraak met alle betrokkenen, van bedrijven tot omwonenden, proberen we hier een goede invulling aan te geven.”

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country