Nieuws & Media

Home

Eerste paal geslagen voor nieuwbouw Summa Luchtvaartdienstverlening op Eindhoven Airport

339703 eerste%20paal%20nieuwbouw%20summa ce9128 original 1575296987

Summa Luchtvaartdienstverlening, Heijmans en Eindhoven Airport hebben maandag 2 december samen met Summa-studenten de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Summa Luchtvaartdienstverlening. Het Summa College krijgt op Eindhoven Airport in parkeergebouw P1 (tegenover McDonald's) een nieuw gebouw. De ingebruikname ervan staat gepland voor augustus 2020 (bij de start van schooljaar 2020-2021). Eindhoven Airport-directeur Roel Hellemons benadrukte in zijn speech tijdens de feestelijke bijeenkomst het belang van 'praktijkervaring op doen 'on the spot'. "Het is zo blijkt uit een recent Brainportrapport van belang om te blijven investeren in opleidingen en banen; zeker ook in MBO-ers." Roel Hellemons gaf verder aan blij te zijn met het partnership met Summa en de samenwerking waarin studenten vaak doorstromen naar een baan op Eindhoven Airport. Arno Goedhart, directeur Summa Luchtvaartdienstverlening, benadrukte het belang van de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. "Wat is er mooier dan studenten Luchtvaartdienstverlening hier op te leiden...op de plek waar het allemaal gebeurt." De nieuwbouw wordt gebouwd door Heijmans. Deze past bij het ontwerp van P1. Als de nieuwbouw klaar is, verlaat Summa het businesscenter in de terminal. De driejarige opleiding Luchtvaartdienstverlening (MBO) telt bijna 180 studenten.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country