Nieuws & Media

Home

Video herinrichting luchthavengebied; bijzondere verlichting passend bij waardige entree

Hqdefault

Het voorterrein en de Airport Boulevard van Eindhoven Airport zijn voorzien van bijzondere verlichting en een uitgekiend lichtplan van de hand van Har Hollands, de Eindhovense lichtarchitect, voormalig curator én kunstenaar van GLOW. De op afstand programmeerbare ledverlichting in tal van patronen en kleuren in bijvoorbeeld de taxiluifels prikkelt de zintuigen. De leds in kleur in de 25 lichtmasten aan de Airport Boulevard (van parkeergarage P4 naar de terminal) spelen in op actuele thema’s en evenementen in de regio. Dat kan bijvoorbeeld het kampioenschap van PSV zijn maar ook een evenement als GLOW. Zo vertelt het lichtspel als het ware het verhaal van de Brainportregio. De bijzondere verlichting die functioneel en design combineert, zorgt voor een waardige entree voor Brainport waarin technologie, design en kunst een belangrijke rol innemen. Met de nieuwe verlichting en het lichtplan doet Eindhoven lichtstad ook in het luchthavengebied zijn naam eer aan. Frank Vrenken (Tauw) en Har Hollands geven in deze vijfde en laatste video over de herinrichting van het luchthavengebied een toelichting.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country