Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport overkapt looproutes naar/van vliegtuig

348405 overkapping%20visual 377560 original 1583139654

Eindhoven Airport staat aan de vooravond van een volgende grote kwaliteitsslag. De luchthaven start namelijk nog voor de zomer met de bouw van een modern vormgegeven overkapte galerij op de looppaden op het platform. Passagiers kunnen hierdoor droog van- en naar het vliegtuig lopen. Het nieuw te realiseren bouwwerk van circa 600 meter beschermt passagiers tegen weersinvloeden. Hierdoor wordt reizen vanaf- en naar Eindhoven Airport nog comfortabeler. Daarnaast biedt de galerij een verrassende eerste indruk van de regio bij aankomst en laatste indruk van de regio bij vertrek vanaf Eindhoven Airport. Het bouwwerk krijgt namelijk een bijzonder design en vormgeving passend bij deze regio. In de overkapping wordt gebruik gemaakt van zonne-energie. Ook worden herbruikbare materialen gebruikt (circulaire bouw). De galerij is voor de start van het winterseizoen gereed (eind oktober 2020). De werkzaamheden vinden zo veel mogelijk plaats in de nacht. De dagelijkse operatie ondervindt geen hinder van de bouw.

Eindhoven Airport legt de focus op het steeds verder verhogen van de kwaliteit van de luchthaven. Dat vertaalt zich in het optimaliseren van de infrastructuur, faciliteiten en de service aan passagiers en bezoekers. Voorbeelden hiervan zijn de oplevering van multifunctionele parkeergebouw P1 (inclusief ov-terminal) in oktober 2019, de herinrichting van het voorterrein en de aanleg van de Airport-Boulevard die worden opgeleverd in april 2020, en de oplevering van de businesslounge en securitylanes met nieuwe scanners in december vorig jaar.

Artist impressions situatie overdag en avond/nacht.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country