Nieuws & Media

Home

Annulering vluchten vanaf Eindhoven Airport vanwege coronavirus

De verspreiding van het cornonavirus raakt de wereld. Ook de luchtvaart en dus ook Eindhoven Airport wordt getroffen. Diverse luchtvaartmaatschappijen annuleren vluchten. Wij adviseren reizigers om voor de meest actuele vluchtinformatie de website van de airline te raadplegen.

Natuurlijk houden we op Eindhoven Airport de situatie rondom corona nauwlettend in de gaten. Vanzelfsprekend hechten wij grote waarde aan de gezondheid en veiligheid van reizigers en werknemers op onze luchthaven. Wij hebben nauw contact met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD. Wij volgen hun richtlijnen op.

De volgende maatregelen zijn van kracht:

Voor aankomende passagiers hebben we een bericht van RIVM/GGD op de schermen bij de bagagebanden geplaatst. Hierin staat algemene informatie over het coronavirus en wat je moet doen bij verschijnselen.

We adviseren reizigers en personeel via extra mededelingen om de algemene hygienemaatregelen in acht te nemen, zoals je dat ook zou doen tegen andere griepvirussen: Was regelmatig goed je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

We informeren onze partners, zoals onze afhandelaar, winkeliers en luchtvaartmaatschappijen over de maatregelen en vragen hen die te delen met hun medewerkers. Ook werken we nauw samen met onze partners in de sector, zoals luchtvaartmaatschappijen, Luchtverkeersleiding Nederland en Koninklijke Marechaussee.

Eindhoven Airport is voorbereid en heeft in overleg met de GGD scenario's en draaiboeken ontwikkeld.

De meest actuele informatie over het coronavirus vind je op de site van het RIVM www.rivm.nl

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country