Nieuws & Media

Home

Luchthaven ondersteunt Eindhovens Formule E-initiatief

Eindhoven Airport is aangesloten bij het initiatief om Formule E naar Eindhoven te halen. Stichting Formula-Eindhoven mikt op de organisatie van de eerste Nederlandse wedstrijd in het seizoen 2021-2022 van deze elektrische raceklasse. Komend jaar werkt de stichting haar plannen uit om deze Dutch E-Prix naar top-technologieregio Brainport te halen. Als founding partner ondersteunt Eindhoven Airport de ontwikkeling van het officiële bid book. In juni 2021 wordt duidelijk of Eindhoven de race mag organiseren.

De ondersteuning past in de grotere ambitie van de Eindhovense luchthaven om de regio nóg beter te maken. Formula E is een uniek evenement waarbij deze regio de kans krijgt om zich op een internationaal podium te presenteren. Als raceklasse van de toekomst bevat Formula E alle ingrediënten waar Brainport ook voor staat. Inclusief duurzame mobiliteit. De luchthaven streeft ditzelfde doel na. Het opereert al enkele jaren CO2-neutraal. In 2030 wil Eindhoven Airport de CO2-emissie van de luchthavenoperatie naar nul reduceren, vooral gedreven door elektrificatie. Elektrificatie is ook een van de pijlers om de luchtvaart in het algemeen te verduurzamen.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country