Nieuws & Media

Home

Gezondheidsverklaring en dringend verzoek om in quarantaine te gaan

Voor reizigers uit hoog risicogebieden die reizen naar Nederland is vanaf 17 april 18.00 uur een gezondheidsverklaring verplicht. Deze verklaring dient voor het instappen te worden ingevuld. Ook worden reizigers uit deze gebieden dringend verzocht om twee weken in quarantaine te gaan. De Europese luchtvaartorganisatie (EASA) houdt een lijst bij van vliegvelden in gebieden met een hoog risico op besmetting. Naast genoemde vliegvelden behoort ook vliegveld Londen Stansted op deze lijst te staan. De bovengenoemde maatregelen gelden voor aankomende reizigers in Nederland die vertrokken zijn vanaf de vliegvelden in genoemde landen en regio's.

Reizigers die vertrekken uit deze hoog risicogebieden ontvangen een formulier van de luchtvaartmaatschappij waarmee zij reizen. De vragenlijst is opgesteld door de GGD en het RIVM en dient voor het instappen te worden ingevuld. Reizigers dienen het formulier tijdens de reis bij zich te houden. Als op het formulier één van de vragen met 'ja' is beantwoord, laat de luchtvaartmaatschappij de reiziger niet toe aan boord.

Bijgaand de brief van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de maatregelen:

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country