Nieuws & Media

Home

Video herinrichting luchthavengebied; het voorterrein als etalage van de regio

Hqdefault

Het nieuwe voorterrein van Eindhoven Airport wordt ingezet als podium voor de Brainportregio waar plek is voor bijvoorbeeld kunst, cultuur en design. Toekomstige blikvangers zijn drie vitrines die zijn ontworpen door Piet Hein Eek en die worden ingevuld in samenwerking met het Van Abbemuseum. Met wisselende exposities biedt de luchthaven een nieuw podium aan regionale kunst, cultuur en innovatie voor lokaal talent. Daarmee staat ook het creatieve aspect van Eindhoven en omgeving centraal bij de eerste kennismaking, of het laatste contactmoment, met de brede Brainportregio. In deel 4 van onze videoserie geven Anastasia van Gennip, zakelijke directeur van het Van Abbemuseum en kunstenaar Piet Hein Eek een toelichting.

 

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country