Nieuws & Media

Home

Heringericht luchthavengebied podium en waardige entree voor de regio

352807 20200420 eindhovenairport voorterrein 0007 6643 38465c large 1587624884

Het luchthavengebied van Eindhoven Airport heeft een metamorfose ondergaan. De luchthaven beschikt nu over een heringericht modern vormgegeven voorterrein (tussen terminal en parkeergebouw P1) en een wandelboulevard. De Airport Boulevard verbindt de terminal met parkeergebouw P4. In het heringerichte verblijfsgebied heeft 'groen' een belangrijke plek. Zo telt het gebied in totaal bijna honderd bomen. Het verblijfsgebied is omgevormd tot een aangenaam verblijfsgebied voor reizigers en bezoekers. Door de herinrichting heeft het gebied een link met de Brainportregio. Zo zijn rollen weggelegd voor technologie, design en kunst. Voorbeelden daarvan zijn de bijzondere verlichting van lichtkunstenaar Har Hollands die met op afstand bestuurbare software kan inhaken op thema's en de vitrines van ontwerper Piet Hein Eek waarin vanaf deze zomer wisselende exposities van het Van Abbemuseum te zien zijn. Eindhoven Airport wil het gebied tevens beschikbaar stellen voor de activatie van regionale evenementen. Hiermee wordt het gebied een podium en een waardige entree voor de regio.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country