Nieuws & Media

Home

Wizz Air verbindt Eindhoven met Milaan Malpensa en Tirana

Wizz Air vliegt vanaf 3 juli dagelijks tussen Eindhoven Airport en Milaan Malpensa in Italië. De vlucht wordt uitgevoerd met een Airbus A321 (230 stoelen). Hiermee verbindt de Hongaarse luchtvaartmaatschappij de belangrijkste Europese designsteden Milaan en Eindhoven met elkaar via de grootste luchthaven van Milaan en de luchthaven voor de Brainportregio. Milaan Malpensa is een belangrijke toevoeging aan het bestemmingennetwerk van Eindhoven Airport. Het is onder andere voor zakelijke reizigers uit Milaan en uit de Brainportregio een snelle en dus aantrekkelijke verbinding tussen twee grote economische regio’s. Wizz Air vliegt vanaf 2 juli drie keer per week tussen Eindhoven Airport en hoofdstad Tirana in Albanië. Dit is de enige verbinding tussen Nederland en Albanië. De vluchten (op dinsdag, donderdag en zaterdag) worden uitgevoerd met een Airbus A320 (180 stoelen). Uit de uitbreiding van de bestemmingen blijkt dat de luchtvaartmaatschappij marktvraag en kansen ziet en deze benut. Eindhoven Airport faciliteert de luchtvaartmaatschappijen graag om het bestemmingennetwerk passend bij de Brainportregio verder uit te breiden. Roel Hellemons, directeur Eindhoven Airport: “Het is zeker in de huidige onzekere tijd een heel positief signaal dat nieuwe routes van en naar de Brainportregio worden opgestart. Dit zegt iets over de internationale positie van onze regio en over de kansen die er liggen voor de toekomst. Wij vinden het dan ook van groot belang om de rol van verbinder voor onze regio te blijven vervullen.”

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country