Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport neemt aanvullende maatregelen bij toename vliegverkeer Mondkapjes verplicht op de luchthaven vanaf 15 juni

Het vliegverkeer vanaf en naar Eindhoven Airport neemt de komende periode toe. Ook het aantal passagiers gaat toenemen. Daarom heeft Eindhoven Airport extra maatregelen genomen om er voor te zorgen dat ook bij deze toenames veilig en verantwoord kan worden gereisd. Vanaf maandag 15 juni verplichten wij alle reizigers (vanaf 13 jaar) om in de terminal een mondkapje te dragen. Ook vraagt Eindhoven Airport alle passagiers die naar het buitenland reizen om aantoonbaar een ingevulde gezondheidsverklaring bij te dragen. Deze maatregelen worden toegevoegd aan de al bestaande maatregelen op het gebied van hygiëne, 1,5 meter afstand houden en de extra communicatie hierover aan reizigers.

In navolging op het Nederlandse luchtvaartprotocol en de bestaande RIVM-richtlijnen volgt Eindhoven Airport daarmee ook de internationale richtlijnen van European Union Aviation Safety Agency (EASA), het Europees agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart. Eindhoven Airport verplicht het dragen van een mondkapje omdat, vanwege de internationale eisen gerelateerd aan de veiligheid en de beveiliging van de luchthaven, het handhaven van de 1,5 meter afstand niet overal en op alle momenten geborgd kan worden. Dit betekent in de praktijk bij het inchecken, de security processen en het boarden. Doordat deze processen in de Eindhovense luchthaven kort op elkaar volgen, geldt deze verplichting in de hele terminal. Reizigers moeten zelf zorgen voor het mondkapje. Ook medewerkers op Eindhoven Airport zullen in de passagierstoegankelijke gebieden een mondkapje dragen.

Additionele maatregelen

Naast de verplichting van de mondkapjes en de gezondheidsverklaring, zet Eindhoven Airport per 15 juni extra luchthavenpersoneel in. Deze zullen reizigers attenderen op de diverse maatregelen die op Eindhoven Airport van kracht zijn (zoals afstand houden, hygiënemaatregelen). Ook beantwoorden zij vragen van passagiers en zijn zij alert op mogelijke ziekteverschijnselen Ook is de terminal vanaf 15 juni alleen toegankelijk voor passagiers en luchthavenpersoneel. Voor wegbrengers en ophalers geldt: loop niet met reizigers mee naar binnen, tenzij dit niet anders kan omdat de reiziger minder valide is. Wegbrengers en ophalers wordt verzocht om op de Kiss & Ride in P1 (eerste etage) passagiers af te zetten of op te halen en bij de auto te blijven.

Reeds bestaande maatregelen

Conform de aanbevelingen van de overheid zijn eerder al maatregelen op het gebied van hygiëne, afstand houden, bescherming en communicatie doorgevoerd. Zo wordt op de luchthaven al met bestickering en belijning aangegeven hoe voldoende afstand gehouden moet worden Voor alle incheckbalies en andere servicepunten hangen spatschermen. Incheckbalies en gates zijn zoveel mogelijk om en om bezet. Afhankelijk van het aanbod aan reizigers en bagagestuks wordt bagage klaargezet in plaats van op de bagagebanden geplaatst om te voorkomen dat passagiers te weinig afstand kunnen houden. Faciliteiten op de luchthaven worden extra gereinigd, in het bijzonder de plekken waar veel mensen mee in aanraking komen, zoals de bakken bij de securitycontrole, bagagekarren en de sanitaire voorzieningen. Er zijn op de hele luchthaven desinfectiezuilen geplaatst om handen te kunnen desinfecteren.

Roel Hellemons, algemeen directeur/CEO Eindhoven Airport: “ Wij zijn ervan overtuigd dat deze maatregelen passen bij de verdere opschaling van het vliegverkeer op Eindhoven Airport. De verbinding die we gemaakt hebben tussen de overheidsmaatregelen en het internationale protocol van EASA is nodig vanwege het Europese karakter van ons netwerk. Duidelijkheid voor de passagier is hierbij van belang. Dit werkt veilig en verantwoord reizen in de hand, wat uiteindelijk het hoogste doel is.”

John Jorritsma, voorzitter Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost:"Het is van belang dat het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport zorgvuldig wordt opgestart. Daar zie ik als voorzitter van de Veiligheidsregio op toe. Het naleven van de internationale en landelijke voorschriften is de basis. Daarnaast neemt Eindhoven Airport ook nog aanvullende maatregelen. Hiermee laat Eindhoven Airport zien dat serieus werk wordt gemaakt van het veilig en verantwoord laten reizen van mensen."

Bekijk deze site voor meer informatie, de meest gestelde vragen en de gezondheidsverklaring:

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country