Nieuws & Media

Home

Vliegverkeer op Eindhoven Airport neemt weer toe

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport neemt na een periode met een zeer beperkt aantal vluchten per dag (vanwege de coronapandemie) vanaf juli aanzienlijk toe. Volgens planning vertrekken er vanaf donderdag 2 juli zo’n veertig vluchten per dag. Het aantal dagelijkse vluchten stijgt in juli en augustus verder. Woensdag 1 juli start Ryanair met de uitbreiding van het vliegschema. Deze luchtvaartmaatschappij verzorgde de afgelopen maanden een zeer beperkt aantal vluchten per week op Eindhoven Airport. In juli breidt Ryanair het aantal bestemmingen uit met bijvoorbeeld Portugal, Spanje, Ibiza, Griekenland en Polen. Ryanair vliegt vanaf 3 augustus ook twee keer per week naar Paphos op Cyprus, zo maakte de luchtvaartmaatschappij onlangs bekend.

Ook Transavia voert het aantal vluchten vanaf juli op. Vanaf donderdag 2 juli komen er weer meer vluchten en bestemmingen bij naar bijvoorbeeld Griekenland, Canarische eilanden, Spanje en Kroatië. Transavia hervatte 18 juni het vliegen op Eindhoven Airport naar bestemmingen in enkele landen (Portugal, Spanje, Italië).

Luchtvaartmaatschappij Wizz Air gaat ook weer meer vliegen. Deze maatschappij vliegt vooral naar bestemmingen in Oost-Europa zoals Polen, Roemenië en Bulgarije. Wizz Air vliegt vanaf donderdag 2 juli ook drie keer per week naar Tirana in Albanië. Daarnaast verzorgt deze maatschappij vanaf 3 juli dagelijks vluchten naar luchthaven Milaan Malpensa.

Eindhoven Airport neemt maatregelen om veilig en verantwoord te reizen. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht voor alle reizigers (vanaf 13 jaar) en medewerkers. Daarnaast hebben reizigers die vanaf Eindhoven Airport naar het buitenland vliegen een gezondheidsverklaring nodig. De terminal is voorlopig alleen toegankelijk voor passagiers en medewerkers. Meer informatie over de maatregelen, meest gestelde vragen en de gezondheidsverklaring. Kijk op: https://www.eindhovenairport.nl/nl/corona

Raadpleeg voor de meest actuele reisadviezen van de Nederlandse overheid: www.nederlandwereldwijd.nl

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country