Nieuws & Media

Home

Vanderlande test innovaties en technologische vernieuwingen in het luchthavenproces op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport wordt voor Vanderlande de proeftuin voor de ontwikkeling van geavanceerde oplossingen die de luchthaven duurzamer, schaalbaarder en slimmer kunnen maken. Doordat de luchthaven haar faciliteiten beschikbaar stelt voor het innoveren, optimaliseren en vereenvoudigen van luchthavenprocessen en technieken door toepassing van de nieuwste technologieën, kan Vanderlande testen in een live omgeving.

Beide organisaties zijn gevestigd in de innovatieve regio 'Brainport Eindhoven' en werken de komende maanden op proef samen met technologie-, design- en kennisinstituten om het proces te bevorderen. Deze zomer zijn Eindhoven Airport, Vanderlande en BagsID, specialist op het gebied van bagage-identificatie, gestart met het toepassen van een technologie op basis van computer learning en beeldherkenning. Hierdoor wordt ruimbagage van passagiers ingecheckt door er met camera-apparatuur foto’s van te maken. Daarnaast zijn Eindhoven Airport en Vanderlande van plan eind 2020 een zelfrijdend voertuig te testen op het platform dat automatisch bagage van en naar het vliegtuig vervoert.

"De luchtvaartindustrie staat voor vele uitdagingen en door middel van innovatie zoeken wij manieren om deze uitdagingen in kansen te veranderen," legt Mirjam van den Bogaard uit, COO van Eindhoven Airport. "We werken al jaren nauw samen met Vanderlande, die net zoals wij voorop wil lopen in de toepassing van nieuwe technieken ter verbetering van het luchthavenproces. Onze toekomststrategie is gebaseerd op de overtuiging dat innovaties in de luchtvaartindustrie sneller kunnen worden geïmplementeerd als verschillende disciplines naadloos samenwerken."

Market Director Airports bij Vanderlande, Mark Lakerveld, voegt daaraan toe: "Innovatie is essentieel om de processen op de luchthaven verder te optimaliseren en de ervaring van passagiers te verbeteren. Wij zijn ons ervan bewust dat nieuwe technologieën, robottechnologie en digitalisering een grote rol zullen gaan spelen in de luchthaven van de toekomst. Door nauw samen te werken met een regionale partner die zichzelf presenteert als een 'smart' luchthaven kan Vanderlande dicht bij huis innovaties lanceren in een operationele omgeving."

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country