Nieuws & Media

Home

‘Feel the Vibe at Eindhoven Airport’ biedt podium aan talent uit de regio

Creatief talent uit de Brainportregio een podium geven op de luchthaven en de creatieve energie van de stad delen. Dat doen het Van Abbemuseum, ontwerper Piet Hein Eek en Eindhoven Airport met het donderdag 17 september gelanceerde initiatief ‘Feel the Vibe at Eindhoven Airport’. Reizigers en andere bezoekers maken in wisselende exposities op een knooppunt van nationaliteiten en culturen kennis met technologie, design, kunst en innovaties uit Eindhoven en omgeving. Het Van Abbemuseum en de luchthaven stellen twee keer per jaar een expositie samen die wordt getoond op het voorterrein van Eindhoven Airport. Het thema van de eerste expositie is : Ruimte en beweging. In drie door de Eindhovense ontwerper Piet Hein Eek ontwikkelde vitrines is werk te zien van de Eindhovense beeldend kunstenaar Tijs Rooijakkers, de wereldberoemde Eindhovense breakdanceformatie ‘The Ruggeds’ en van Piet Hein Eek.

Tijdens de openingshandeling onthulden dansers van The Ruggeds de drie vitrines. Een van de drie toont een verrassende installatie waarbij Tijs Rooijakkers -bekend van de houten installatie Supertoll- sporen gebruikt die The Ruggeds maakten bij een dans op een constructie van houten planken. Een tweede vitrine toont de dansperformance van The Ruggeds via een grote hoeveelheid schermen. Piet Hein Eek toont in een derde vitrine een meubel met daarin verwerkt onder meer drie schermen die beelden tonen van de dansuitvoering van The Ruggeds.

In het voorjaar van 2021 is de tweede expositie te zien. Ook deze wordt samengesteld door het Van Abbemuseum en Eindhoven Airport. Door talent op deze plek in ‘the spotlight’ te zetten, is de luchthaven als het ware een etalage van de regio. Daarnaast draagt het initiatief bij aan de waardige entree van de luchthaven naar Eindhoven en de regio.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country