Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport stelt dragen mondkapje ook verplicht in parkeergarages, bij Car Rental en bij General Aviation

Eindhoven Airport breidt de maatregelen tegen de verspreiding van corona verder uit. De luchthaven stelt het dragen van een mondkapje vanaf donderdag 15 oktober ook verplicht in zijn parkeergarages P1 en P4. Daarnaast geldt deze verplichting ook in het gebouw van de Car Rental. Ook in de terminal van General Aviation (privé- en zakelijk vliegen) is het dragen van een mondkapje vanaf morgen verplicht voor alle passagiers en medewerkers. De verplichting geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Daarnaast wordt de horeca in de terminal voor de security check take away; er zijn geen zitplaatsen meer. Ook McDonald’s wordt take away; de Drive Thru blijft geopend. Voor de retail op de luchthaven worden vanaf vandaag 22.00 uur de landelijke richtlijnen gevolgd.

Aanleiding hiervoor zijn de verscherpte coronamaatregelen van de rijksoverheid. De aanvullende verplichtingen op de luchthaven worden toegevoegd aan de al bestaande maatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden, de hygiënemaatregelen, het bij zich dragen van een ingevulde gezondheidsverklaring en de extra communicatie hierover aan reizigers.

Eindhoven Airport communiceert de coronamaatregelen die gelden op de luchthaven op diverse manieren. Uit onderzoek, dat in september in opdracht van de luchthaven werd uitgevoerd onder 332 reizigers, blijkt dat 84 procent van hen de coronamaatregelen van Eindhoven Airport beoordeelt als goed tot uitstekend. Eindhoven Airport stelde het dragen van een mondkapje in de terminal al op 15 juni verplicht voor alle passagiers (vanaf 13 jaar) en luchthavenpersoneel. Daarnaast werd toegang tot de luchthaventerminal beperkt tot alleen passagiers en personeel. Deze maatregelen blijven gehandhaafd.

Bekijk onderstaande site voor meer informatie:

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country