Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport steunt roep om Europese bijmengverplichting duurzame vliegtuigbrandstof

De coalitie Clean Skies for Tomorrow (CST), waar Eindhoven Airport (als onderdeel van Royal Schiphol Group) deel van uitmaakt, heeft aan de Europese Commissie gevraagd om in uiterlijk 2025 een Europese bijmengverplichting voor vliegtuigbrandstof in te stellen. Volgens CST is een bijmengverplichting een krachtige prikkel om de productie van duurzame vliegtuigbrandstof op te schalen. CST heeft de wens dat de Europese Commissie de bijmengverplichting volgend jaar aankondigt en dat deze niet later dan 2025 van kracht is. Tot aan 2050 wil CST dat de verplichte bijmengverhouding toeneemt.

 

Roel Hellemons (CEO van Eindhoven Airport): “Duurzame vliegtuigbrandstof is een belangrijk middel dat bijdraagt aan het verder verduurzamen van de luchtvaart. Het is noodzakelijk dat de productie daarvan wordt verhoogd. Een Europese bijmengverplichting bevordert investeringen in deze techniek en voorkomt dat er in Europa gekozen wordt voor verschillende, niet afgestemde aanpakken.”

 

Schonere brandstof draagt bij aan het verder terugdringen van de uitstoot van CO2. Eindhoven Airport is een van de partijen die is betrokken bij de Duurzame Luchtvaarttafel en die in het sectorplan 'Slim en Duurzaam' de ambitie heeft geformuleerd om in 2030 14 procent bijmenging van duurzame luchtvaartbrandstof te realiseren. De bedoeling is uiteindelijk dat afspraken worden gemaakt op Europees niveau.

 

Clean Skies for Tomorrow CST is een alliantie binnen het World Economic Forum dat samenwerkt om duurzame oplossingen te ontwikkelen die ervoor zorgen dat de luchtvaart in 2050 CO2-neutraal is. De coalitie bestaat uit luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, fabrikanten en brandstofleveranciers. Leden zijn onder andere Airbus Group, The Boeing Company, KLM, Shell, SkyNRG, Heathrow Airport en Royal Schiphol Group.

 

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country